Naziv tvrtke:

Jadran Motor d.o.o.

Skraćeni naziv tvrtke:

Jadran Motor d.o.o

Sjedište i adresa:

Rijeka, Vrtlarski put 11a

Osnovna djelatnost:

Nespecijalizirana trgovina na veliko

Pravni oblik:

d.o.o.

Direktor tvrtke:

Michael Bobek

Telefon:

+385 51 251 000

Telefax:

E-mail:

centrala@jadran-motor.com

Web adresa:

www.jadran-motor.com

OIB

67147168494

MB:

2158965

MBS:

130012091

Registracija tvrtke:

Registrirano u Trgovačkom sudu u Rijeci broj Tt 09/2083-11

Temeljni kapital:

20.000,00 Kn uplaćen u cjelosti

Član društva:

Michael Bobek

Poslovne banke:

Erste Bank
IBAN HR5324020061100482407

Sberbank d.d.
IBAN HR7425030071100054732

Jadran Motor webshop je usluga koja omogućuje korisnicima ove usluge (dalje u tekstu pojedinačno: "Korisnik" ili skupno: "Korisnici") kupovinu Jadran Motor proizvoda: (dalje u tekstu: "Proizvodi" odnosno "Usluga").

1. Registracija Korisnika

Registracija Korisnika za korištenje Usluge vrši se u procesu online kupovine, odnosno kada Korisnik odluči kupiti određeni proizvod. Podaci prikupljeni od strane Korisnika prikupljaju se izričito i samo u svrhu obavljanja online transakcije. Jadran Motor jamči Korisnicima da prikupljeni podaci neće biti korišetni za bilo koju namjenu osim omogućavanja online kupovine putem Jadran Motor web
shop-a, bez prethodne dozvole Korisnika.

Korisnik kupovinom, potvrđuje sljedeće:

 • da je u cijelosti upoznat te prihvaća Uvjete korištenja usluge Jadran Motor webshop-a.
 • točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka, te daje izričitu suglasnost da Jadran Motor može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu, za potrebe vlastitih evidencija i pružanja drugih usluga, obavještavanja o novim proizvodima i uslugama te unapređenja usluga. Jadran Motor navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja Usluge, zaštite interesa korisnika Jadran Motor usluga i Jadran Motor-a, te sprječavanja eventualnih zlouporaba

2. Cijene Proizvoda i načini plaćanja

2.1. Cijene Proizvoda

Cijene Proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (dalje u tekstu: "HRK") i uključuju PDV. Proizvodi su podložni promjeni cijena sve do potvrde kupovine.

Potvrdom online kupovine Korisnici završavaju proces kupovine putem Jadran Motor web shopa. Cijena dostave kupljenih Proizvoda uključena je u cijene proizvoda dostupnih putem Jadran Motor web shop-a, osvim za Proizvode iz kategorije dotnata oprema, gliseri Speeder i Total ulje.

2.2. Plaćanje u Jadran Motor webshopu

Kupcima u Jadran Motor web shopu prilikom kupovine Jadran Motor proizvoda omogućeno je plaćanje sljedećim kreditnim karticama:

 • Mastercard
 • Visa
 • American Express
 • Diners

Plaćanje se vrši putem usluge online plaćanja WSpay, kao Jadran Motor partner. Prilikom plaćanja kreditnom karticom autorizacija se vrši automatski. Jadran Motor i osiguravatelj Internet plaćanja svojom uslugom garantiraju sigurnost plaćanja temeljem za osiguranje sigurnosti plaćanja.

Mastercard Securecode Verified By Visa Diners Protect Buy 
American Express Diners Club International MasterCard Visa Maestro
Discover Dinacard

Jadran Motor će snositi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne kartice Korisnika. Samo nakon uspješno obavljene autorizacije Korisnik može nastaviti kupovinu u web shopu. Ukoliko autorizacija nije uspješna, Korisnik je o tome obavješten na web stranicama web shopa, te se proces kupovine prekida.

2.3. Objašnjenje kotrolnog broja

Kontrolni broj (Što je kontrolni broj?) je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kreditnoj kartici, koji se ne pohranjuje se na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama kod trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da korisnik posjeduje karticu u trenutku registracije i smanjuje mogućnost zloupotrebe.

Položaj kontrolnog broja ovisi o kreditnoj kartici. Za izabranu kreditnu karticu pri registraciji kreditne kartice unesite kontrolni broj u odgovarajuće polje obrasca. Za American Express kreditne kartice izdane u Hrvatskoj koje počinju s brojem '3775' postoji troznamenkasti kontrolni broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) otisnut na poleđini kartice i potrebno je njega upisati, u suprotnom se upisuje četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice. (vidi sliku)

Prilikom plaćanja Mastercard ili Visa kreditnim karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

3. Dostava

Dostava Proizvoda moguća je isključivo unutar područja Republike Hrvatske. Nakon od strane Jadran Motor evidentirane narudžbe (najkasnije u roku od 24 sata od narudžbe Proizvoda od strane Korisnika), Korisniku će Proizvodi biti isporučeni u roku :

 • do 2 radna dana za područje Grada Zagreba,
 • do 3 radna dana za područje van grada Zagreba i zagrebačke županije.
 • do 5 radnih dana za područje otoka.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik nije bio dostupan putem kontakt broja koji je ostavio, Jadran Motor nije odgovoran za produljenje prethodno navedenih rokova isporuke. Korisniku će narudžba biti isporučena na adresu dostave, te ukoliko Korisnik nije na adresi dostave:

 • bit će mu ostavljena poruka s brojem kojeg će moći kontaktirati
 • Proizvodi mogu biti preuzeti od strane druge osobe (punoljetni član domaćinstva, ovlaštena osoba od strane Korisnika) uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta.

4. Rezervacija proizvoda

Proizvodi koje Korisnik stavi u košarici nisu rezervirani. Proizvod je rezerviran tek nakon potvrde plaćanja od strane Korisnika. U periodu između stavljanja proizvoda u košaricu i potvrde plaćanja postoji mogućnost da količine Proizvoda više nisu dostupne putem Jadran Motor web shopa, o čemu će Korisnik biti obavješten.

5. Povrat kupljenih Proizvoda

Korisnik ima pravo u roku od osam (14) kalendarskih dana od dana dostave Proizvoda na zamjenu kupljenog Proizvoda ili povrat Proizvoda ukoliko uoči nedostatke na Proizvodima ili su dostavljeni Proizvodi neispravni. Jadran Motor će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun koji je korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti Proizvod s novim u roku trideset (30) dana od datuma primitka vraćenog Proizvoda na skladište.

Korisnik najavljuje povrat kupljenih Proizvoda putem obrasca za povrat kupljenih Jadran Motor proizvoda nakon pristupa Jadran Motor web stranicama, unosom osobnih podataka i broja zaprimljenog računa/otpremnice za kupljeni proizvod, te ostalih podataka.

Povrat dostavljenih Proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je Korisnik obavješten u trenutku dostave Proizvoda. Potpisom računa/otpremnice Korisnik potvrđuje da je pri preuzimanju proizvoda izvršio pregled kupljenog proizvoda.

Troškove povrata Proizvoda snosi Korisnik. Korisnik je obvezan dostavljene Proizvoda vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).

Prigovor

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ("Narodne novine, br. 41/14, 110/15, 14/19.") obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti u pisanom obliku. Prigovor se također može podnijeti pismenim putem na adresu: Jadran Motor d.o.o., Vrtlarski put 11a, 51000 Rijeka ili putem elektroničke pošte na adresu: centrala@jadran-motor.com. Na zaprimljen prigovor dostavit ćemo pisani odgovor najkasnije u roku od 3-5 radnih dana od dana zaprimanja pisanog prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

Odgovrona osoba: Alexander Lesac
Mail: centrala@jadran-motor.com
Tel: +386952511000

6. Ostali uvjeti

Jadran Motor zadržava pravo količinskog ograničenja kupovine artikala u specijalnoj ponudi web shop-a. Uvjeti ograničenja (količina i rok) su definirani interno i ovisni o poslovnoj politici Jadran Motor. Jadran Motor nije obavezan o ograničenju specijalno obavijestiti kupca, osim kroz ponuđenu količinu na web stranicama web shopa.

Jadran Motor se u potpunosti odriče svake odgovornosti za šetu koja može nastati Korisniku i trećima:u vezi s upotrebom ili zlouporabom korištenja Jadran Motor web shop-a, ako šteta nije nastala krivnjom Jadran Motor-a.

Jadran Motor neće odgovarati za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske konekcije prilikom korištenja web stranica i popratnih usluga.
Sporni slučajevi rješavat će se u skladu s odredbama važećeg Zakona o elektroničkoj trgovini i ostalih zakona koji se odnose na Internet trgovinu.

Napomena:

Povrat kupljenog proizvoda nije moguće najaviti prije isteka 24 sata od zaprimanja kupljenog Proizvoda na dostavnoj adresi. Prilikom povrata molimo Kupce da na pošiljci navedu "Povrat robe - Jadran Motor web shop", te da pošiljci prilože fotokopiju zaprimljenog računa / otpremnice.

Jadran motor d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Jadran motora d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.